2.11.2017 Kaupunkilehdet haastavat Googlen ja Facebookin paikallisessa mobiilimainonnassa

Lehdistötiedote 2.11.2017 – Julkaisuvapaa klo 9:00

  • Useat kaupunkilehdet ovat solmineet yhteistyösopimuksen kotimaisen Adfore Technologies Oy:n kanssa liittyen paikallisen mobiilimainonnan kehittämiseen osana kaupunkilehtikonseptia.
  • Adforen mobiilimainontaan erikoistunut Tässä.fi-paikallisopas toimii lehtien yhteisenä palvelualustana.
  • Mukana on johtavia kaupunkilehtiä kuten Oulu-lehti, Kokkola-lehti ja Karjalan Heili.

Adforen Tässä.fi -sovellus mahdollistaa kaupunkilehdille digitaalisen mainonnan uusia palveluita. Kaupunkilehden kaikki ilmoitukset sekä muuta paikallista sisältöä, kuten uutisia ja tapahtumia, tuodaan Tässä.fi:hin. Tässä.fi:n avulla kaupunkilehdet pystyvät tarjoamaan mobiilimainonnan ratkaisuja paikallisille mainostajilleen. Tarjolle tulee muun muassa mahdollisuus reaaliaikaiseen mainontaan.

”Kaupunkilehdet tuntevat yleisönsä, ja Tässä.fi tavoittaa heidät. Tuloksena on kuluttajalle todella relevanttia palvelua, joka varmasti palvelee paremmin kuin vaikkapa Google tai Facebook. Samalla toimimme yhdessä sen eteen, että paikallisen mainonnan eurot pysyisivät kotimaassa tuomassa hyvinvointia sekä pitämässä tärkeän paikallisen sisällöntuotannon elinvoimaisena”, sanoo Adforen toimitusjohtaja Markus Tallgren.

Yhteistyön myötä mainostaja saa samalla kertaa mainoksensa sekä printtilehteen että Tässä.fi -sovellukseen.

Suosittu Tässä.fi -sovellus tarjoaa käyttäjilleen monenlaista tietoa ja tarjouksia lähiympäristöstä. Käyttäjä saa hyperlokaalia sisältöä oman sijaintinsa perusteella. Palvelu toimii kaikkialla Suomessa, ja sovellusta on ladattu jo 100 000 kertaa. Patentoituun huipputeknologiaan perustuvan tilannetietoisen mobiilimainonnan konseptin Adfore on kehittänyt yhdessä usean eri mediayhtiön omistaman Arena Partners Oy:n kanssa.

”Paikallismedioille oman mobiilipalvelun ja mainosalustan kehittäminen olisi iso ponnistus. Tässä.fi:n avulla paikallinen mainostaja tavoittaa nyt sekä printtilehden lukijakunnan että mobiilia suosivan nuoremman väen ja paikkakunnalla matkailevat,” sanoo Arena Partnersin toimitusjohtaja Tapio Moisio.

Seitsemän maakunnan pääkaupungit jo mukana verkostossa

Yhteistyösopimuksia solmitaan parhaillaan ja mukana ovat jo Kokkola-lehti, Karjalan Heili, Oulu-lehti, Epari, Vaasan Ikkuna, Satakunnan Viikko, Uusi Lahti ja Itäväylä. Ensimmäisessä aallossa eri maakuntien pääkaupunkeja on siis mukana jo seitsemän: Kokkola, Joensuu, Oulu, Seinäjoki, Vaasa, Pori sekä Lahti. Lisäksi yhteistyö käynnistyy muun muassa Porvoossa. Kuluttajille palvelu lanseerataan kaupunkikohtaisesti vuoden 2018 alkupuolen aikana.

Tässä.fi:n teknologia-alustaa kehitetään jatkuvasti ja siihen liitetään uusia mainonnan palveluita. Palvelun käyttö mahdollistaa kaupunkilehdille entistä laajemman valikoiman palvella paikallisia kuluttajia ja mainostajia. Palvelua on jo nyt käytetty mm. suurissa kesätapahtumissa (Asuntomessut, Farmari) messuoppaana. Vastaava konsepti on kehitteillä myös kauppakeskuksille.

Tässä.fi-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen (Android, iPhone) tai tablettiin (Android, iPad) osoitteesta http://m.tassa.fi/lataa, joka ohjaa oman laitteen sovelluskauppaan.

Adfore Technologies on tavattavissa Sanomalehtien liiton Suurilla Lehtipäivillä Oulussa 2.-3.11.2017.

Lisätietoja:
Tapio Moisio, Arena Partners Oy
Puh. 040 592 858
Email tapio.moisio (at) arenapartners.f

Markus Tallgren, Adfore Technologies Oy
Puh. 050 376 1230
Email markus.tallgren (at) adfore.fi

Tässä.fi – paikallinen kaikkialla (m.tässä.fi) on monipuolinen ja luotettava paikallisopas kaikkialla Suomessa. Palvelu toimii sekä kännyköissä että tableteissa. Tässä.fi yhdistää paikallisen ja reaaliaikaisen tiedon ainutlaatuiseksi käyttö¬kokemukseksi. Maksuton palvelu tunnistaa käyttäjän sijainnin ja kertoo mitä kaikkea lähellä sijaitsee ja tapahtuu. Tässä.fi:stä löytyy mm. kauppoja, palveluita, tarjouksia, aukioloaikoja, liikuntapaikkoja, paikallisuutisia sekä liikenne- ja säätietoja. Palvelun tuottaa kotimainen Adfore Technologies Oy. Lisätietoa: www.adfore.fi.

Adfore Technologies Oy on VTT:ltä spin-offin tehnyt tilannetietoisen mobiilimarkkinoinnin edelläkävijäyritys. Yrityksen omistavat perustajat (50,11 %) sekä Arena Partners Oy (49,89 %).

Arena Partners Oy:n omistajia ovat: Keskisuomalainen Oyj (37,85 %), Ilkka-Yhtymä Oyj (37,82 %), Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj (8,11 %), Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj (8,11 %) ja Länsi-Savo Oy (8,11 %).